Nu krävs klara besked om Saab

Koenigsegg Group AB har meddelat att de avblåser sitt köp av Saab Automobil. Koenigsegg har kämpat länge med Saab-affären. Någon hjälp att tala om har de inte fått från den svenska regeringen och näringsminister Maud Olofsson. Det är inte förvånande att de ger upp.

Nu måste näringsminister Maud Olofsson snarast reda ut vad som gäller. Avser GM fortfarande att sälja Saab? Finns det något som kan få tillbaka Koenigsegg i affären? Vilka andra möjliga köpare finns?

Grattis Cecilia Malmström

Jag vill först och främst gratulera Cecilia Malmström till ett både spännande och viktigt uppdrag som EU-kommissionär.

Det är ett förvånande val. Många inklusive mig själv har trott att det skulle bli Carl Bild som blev Sveriges nye EU-kommissionär. Dock har jag aldrig trott att han skulle få posten som EU:s Höge Representant/Utrikesminister.

Cecilia Malmström är kanske mer tjänsteman än politiker. Det passar väl in i hur jag tycker att EU-kommissionen ska fungera. Den har varit allt för politiserad de senaste åren. Det kommer den säkert att fortsätta att vara även under den kommande mandatperioden med tanke på att Juan Manuel Barroso fortsätter som ordförande.


Maud Olofsson missar med 92 procent

Näringsminister Maud Olofsson (C) har satt upp målet att minska regelbördan för företagen, främst de små, med 25 procent mellan 2006 och 2010.

Igår behandlade riksdagen en rapport om hur det arbetet går. Hittills har Maud Olofsson lyckats minska regelbördan med 2 procent.

2 procentenheter av 25. Det innebär att Maud Olofsson så här långt har misslyckats till 92 procent.

RSS 2.0