Tysklind (FP) har förstått frågan men svarar inte

I dagens Bohusläningen svarar folkpartiet riksdagsledamot och distriktsordförande Lars Tysklind på min tidigare replik. Han har uppenbart förstått min fråga men däremot får den inget ordenligt och tydligt svar. Att Tysklind tycker det är en dålig idé att återinföra förmögenhetsskatten det framgår.

Men huvudfrågan från min tidigare replik kvarstår:

Lars Tysklind menar att förmögenhetsskatt är ineffektivt. Då har jag två frågor till Tysklind: Sedan du och den borgerliga majoriteten avskaffade förmögenhetsskatten, hur mycket undangömda förmögenheter har flyttats hem från utländska konton till svenska? Hur mycket har investeringarna i Sverige ökat sedan du var med och avskaffade förmögenhetsskatten?


Sitt ner i båten Mona

Dagens opinionsmätning i Expressen kan tyckas som en kalldush för oss socialdemokrater. Men egentligen är den en ännu större kalldusch för den moderatledda regeringen.

Hälften av partierna í regeringen skulle åka ur riksdagen om det var val idag enligt Demoskop, som gjort mätningen. Centern och Kristdemokraterna skulle få lämna plats i riksdagen för Sverigedemokraterna.

Moderaterna och Folkpartiet skulle bara kunna stanna kvar i regeringsställning med hjälp av Sverigedemokraterna. Är det så här nästa moderatledda regering ska se ut? En trepartiregering med Moderaterna, Folkpartiet och Sverigedemokraterna.

Själv är jag helt lugn inför valet 2010. Historien från valet 1994 håller på att upprepa sig. Moderaterna kommer att gå fram men totalt sett förlorar de borgerliga partierna valet eftersom C, FP och KD får betala det opinionsmässiga priset för regeringens orättvisa politik.

Men visst är det så att vi socialdemokrater måste agera precis som nye partisekreteraren Ibrahim Baylan säger i en kommentar till dagens opinionsmätning: -Det är en tydlig signal till alla Socialdemokrater att kavla upp ärmarna.

Nu är det hårt arbete som gäller för att vinna de kommande valen. Inte några hastiga ommöbleringar eller kursändringar. Mitt råd till Mona Sahlin är: -Sitt ner i båten!

RSS 2.0