Nu krävs klara besked om Saab

Koenigsegg Group AB har meddelat att de avblåser sitt köp av Saab Automobil. Koenigsegg har kämpat länge med Saab-affären. Någon hjälp att tala om har de inte fått från den svenska regeringen och näringsminister Maud Olofsson. Det är inte förvånande att de ger upp.

Nu måste näringsminister Maud Olofsson snarast reda ut vad som gäller. Avser GM fortfarande att sälja Saab? Finns det något som kan få tillbaka Koenigsegg i affären? Vilka andra möjliga köpare finns?

Kommentarer
Postat av: Mats

Hej Kenneth,

Tre mycket bra frågor. Jag har några efterlysningar också. Var finns det någon journalist som kan och vill som dessutom kan få en artikel publiserad som är objektiv och analytisk till exempel med avseende på några påståenden som jag skrev på facebook igår.

Jag brukar aldrig vara seriös där, men undantag kan göras.



Påstående 1: Inget traditionellt amerikanskt företag behåller förlustaffärer år efter år efter år.

Påstående 2: Inget varumärke inom jättekoncerner kan särredovisas så att någon i hela världen med säkerhet kan uttala sig om en pytteliten del varit lönsam eller ej. Konceptet tillåter inte det.



Sedan vid besvärliga frågor brukar ministrar gömma sig bakom: Kan inte uttala mig i det enskilda ärendet, det blir ministerstyre då. I fallet Saab Automobile borde det leda till att det bör införas en regel till för ministrar. De skall inte och får inte uttala sig utan att ha inhämtat de mest elementära kunskaperna.

2009-11-26 @ 00:06:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0