Rätt att sparka apotektsstyrelsen

Regeringen, med socialminister Göran Hägglund som verkställare i det här fallet, har gett styrelsen för Apoteket sparken, uppger Aftonbladet. Ett helt rimligt beslut eftersom styrelsen inte kunde acceptera ägarens, det vill säga moderatregeringens, krav på bolaget.

Den sparkade styrelsen har insett att de beslut som regeringen beställt inte kommer att ge en bra och sund apoteksverksamhet. Precis som ett bolags styrelse ska så har styrelsen viljat driva verksamheten på ett affärsmässigt sunt sätt.

Utförsäljningen av Apoteket kommer inte att ske utifrån affärsmässiga grunder utan det handlar om den moderatledda regeringens ideologiska blindhet. Allt statligt är fult och skall säljas ut. Eller som Maud Olofsson uttryckt det "Vi ska avsossifiera Sverige".

Styrelsen har gjort rätt när den sett till det affärsmässiga. Regeringen gör rätt som sparkar en styrelse som inte vill följa ägarens direktiv. Nu återstår för regeringen att hitta en lydig styrelse som ser mellan fingrarna med vad som är bra för bolaget de sätts att sköta. Den styerlsen kan bli svårt att hitta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0