Kongressöppning

Igår onsdag öppnandes den socialdemokratiska partikongressen på Älvsjömässan i Stockholm. 350 ombud och flera hundra gäster fick lyssna både på musik, poesi och förståss många tal och bra tal.

Mona Sahlin stakade ut kursen för kongressen, och var ovanligt tydlig för att vara en partiordförande i inledningen på en kongress, och pekade på hur hon vill se ett antal beslut. Kongressen fick också under kvällen lyssna på Johanna Sigurdadottir, statsminister på Island, Jens Stoltenberg, statsminister i Norge, Margot Wallström, EU-kommissionär och Georigis A Papandreou, nyvald statsminister i Grekland. Dessutom fick kongressen en videohälsning från Spaniens premiärminister José Luis Rodriguez Zapatero. Den kan du ser här http://www.youtube.com/v/KnkO3ik31Sg?f=playlists&app=youtube_gdata

Förutom många tal ägnades den största delen av kvällen till arbete i temagrupper om de olika politikområden som kongressen behandlar. De bohuslänska 11 ombuden har var sitt politikområde de ansvarar för. Alla våra ombud gjorde ett gott jobb i respektive temagrupp.

Idag torsdag är det vanliga inte alltid så glamorösa kongressarbetet igång. Långa debatter och så en och annan votering.

Kommentarer
Postat av: John Apse

Georigis A Papandreou är väl den tredje premiärministern i hans familj.

Hans far och farfar har visst varit PM.

Det visar väl att Grekland och denna

familj inte är särskilt bra som exempel

på demokrati?

Nu skall sägas att högersidan har samma

problem med nepotism så där är det inte

mycket bättre.

Nepotismen är omfattande...

2009-10-31 @ 16:13:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0