Bilbranschen sågar näringsministern

"Bilbranschen rasar mot Mauds fiasko" Det skriver Metro idag på sin finans-sida i tidningen.

Det är inte konstigt att både tillverkare och återförsäljare är upprörda. När Maud Olofsson i slutet av förra året presenterade regeringens fordonspaket på totalt 28 miljarder trodde många att det var en offensiv investering för att vända bilbranschens kris i Sverige.

Jag lyssnade noga på vad Maud Olofsson sa på presskonferensen och i en kommentar till tidningen Bohusläningen sa jag att med de regler som satts upp tror jag inte att några pengar kommer att betalas ut. Tyvärr hade jag rätt.

"Det är mycket snack men liten verkstad" säger branschorganisationen Bil Swedens VD till Metro. Det måste vara dagens understatement. Den moderatledda regeringens bilpolitik innehåller ingen verkstad och absolut inga fabriker. Det är synnerligen allvarligt eftersom 140 000 människor i det här landet jobbar i eller åt bilindustrin.

Just nu pågår en nedsmältning av hela bilindustrin i världen. Det kommer att tillverkas bilar i framtiden också. Kampen nu handlar om var. Tillverkningsindustrin och dess export är grunden för vårt välstånd i Sverige. Maud Olofsson har valt att satsa statens pengar på att subventionera diskning, städning och gräsklippning istället för på exportindustrin.

Gärna rent, snyggt och välklippt. Men det ska vi betala var och en själv.


Kommentarer
Postat av: Anders Nilsson

Så rätt, och även om det inte är bilar som byggs i framtiden så måste det ju till en satsning på alternativen, elbilen, smart spårbundet, tom vindsnurror är möjliga med den kunskap som finns inom fordonsindustrin, som ju inte är något annat än energiproduktion på fyra hjul, när det kommer till kritan. Men var finns framtidstron hos centern, var finns energi och miljötänkandet hos dom? Fastnade i rundgången på Stureplan kanske.

2009-05-14 @ 12:51:40
URL: http://my.opera.com/ekehog/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0