A-kassan inte medmänsklig

I Aftonbladet kan man läsa om en kvinna som fick A-kassan indragen i en vecka för att hon gick på sin mammas begravning. Begravningen var förvisso utomlands (i Finland) och kvinnan var kallad till ett informationsmöte som hon anmälde förhinder till.Men en veckas avstängning är ett typexempel på när hårda regler tillämpas omänskligt hårt.

Både vi som är valda att stifta lagarna i landet och de som är anställda för att tillämpa reglerna behöver fundera över detta och andra exempel. Regler ska inte bara finnas på papperet - de ska fungera i praktiken också. Alltför många trygghetssystem i Sverige som ska hjälpa människor tillbaka från sjukdom och arbetslöshet sänker människor istället.

Trygghetssystemet har på 10-15 år blivit till otrygghetssystem istället. Den utvecklingen måste brytas. Just nu har Sverige en moderatledd regering som istället ökar otryggheten ännu mer.

Kommentarer
Postat av: Rich

Tycker du att man kan välja när man ska följa reglerna själv? Varför ska vi då ha regler överhuvudtaget?



Vi bör alla vara väldigt tacksamma över att ha en regering som satsar på arbete istället för bidrag. En regering som inte tvingar ut hundratusentals människor i förnedrande förtidspension för att mygla undan dem från arbetslöshetsstatistiken.



När tänker ditt parti be oss skattebetalare om ursäkt för ert makthungriga, människofientliga beteende?

2009-05-10 @ 12:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0